Caramel Walnut Biscotti

Über einen Blogeintrag von delicious:days bin ich auf das Biscotti Buch von Lou Seibert Pappas aufmerksam geworden. Damals hatte ich das Rezept der Cantuccini mit Pinienkernen nachgebacken und war begeistert.

Die Caramel Walnut Biscotti stehen unter ‚Healthful‘. Sie schmecken sehr kräftig, nicht wirklich nach Caramel, aber sehr intensiv nach gerösteten Walnüssen und nicht zu süß.
Im Gegensatz zum Rezept, bei dem die Biscotti nochmal von beiden Seiten 10 min gebacken werden sollen, habe ich die Biscotti aufgestellt (wie es auch schon Chili und Ciabatta und Küchenlatein gezeigt haben) und habe sie nochmal 20 min gebacken. Jetzt sind sie zum Espressostippen ideal.

========== REZKONV-Rezept – RezkonvSuite v1.4
Titel: Caramel Walnut Biscotti
Kategorien: Biscotti
Menge: 1 Rezept

Zutaten

3/4 Tasse   Walnuts
1/2 Tasse   Finely ground oatmeal
1/2 Tasse   Butter
3/4 Tasse   Dark brown sugar, packed
2     Eggs
2 Essl.   Kahlua (mex. Kaffeelikör)or double-strength coffee
1 Teel.   Vanilla extract
1 3/4 Tassen   Unbleached or all-purpose flour
1 1/2 Teel.   Baking powder
1/4 Teel.   Salt

Quelle

  Lou Seibert-Pappas, Biscotti, Page 58
  Erfasst *RK* 02.06.2006 von
  Katja Brenner

Zubereitung

Place nuts in a shallow pan and bake in a preheatet 350 degree oven for 8 to 10 minutes, or until golden brown. Let cool. Place oat flour in a baking pan and bake in a 350 degree oven for 8 to 10 minutes, or until golden brown. In a mixing bowl cream butter and suger until light and fluffy. Beat in eggs, Kahlua or coffee, and vanilla. In a bowl combine the flour, baking powder and salt. Add to the creamed mixture, mixing just til blended. Mix in the oat flour. Coarsly chop nuts and fold in. Divide dough in half. On a greased and floured baking sheet pat out into two logs about 1/2 inch high, 1 1/2 inch wide and 14 inches long, spacing at least 2 inches apart. Bake in the middle of a preheated 325 degree oven for 25 min or until lightly browned. Transfer from baking sheet to a rack. Let cool for 5 min. Place on a cutting board. With a serrated knife slice diagonally on a 45 degree angle about 1/2 inch thick. Lay the slices flat on the baking sheet and return to the oven for 10 min, turning them over once, and dry slightly. Let cool on a rack. Store in a tightly covered container.

: 350 Fahrenheit 176,6 Celsius
: 325 Fahrenheit 162,7 Celsius

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2 Antworten auf „Caramel Walnut Biscotti“

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