Fritelle di spaghetti

Heute gab es mal wieder ein Rezept aus ‚Jamie’s Italy‘: Fritelle di Spaghetti. Ich wollte dieses Rezept eigentlich als Beitrag für den Koch-Event Ei ausprobieren, aber da schmeckt man nicht viel vom Ei, also werde ich noch andere Rezepte testen – ich habe ja noch bis zum 15.04. Zeit.
Aus Rücksicht auf meinen Sohn habe ich auf die Chilis verzichtet. Nachdem er aber keinen Hunger mehr hatte, habe ich in den restlichen Teig noch Sambal Oelek gegeben und das hat dem Gericht erst den richtigen Pepp gegeben.

========== REZKONV-Rezept – RezkonvSuite v1.4
Titel: fritelle di spaghetti
Kategorien: Nudeln
Menge: 4 Personen

Zutaten

2 Zehen   Of garlic, peeled and finely chopped
1     Handful of fresh flat-leaf parsley, finely
      — chopped
2     Eggs, preferably organic
1     Egg yolk, preferably organic
2     Handfuls of freshly grated Parmesan cheese
2     Anchovies, roughly chopped
1-2     Dried chillies (to your taste) crumbled
      Sea salt
      Freshly ground black pepper
200 Gramm   Dried spaghetti
      Olive oil

Quelle

  jamie’s italy, page 36
  Erfasst *RK* 29.03.2006 von
  Katja Brenner

Zubereitung

Put all your ingredients, apart from the spaghetti and olive oil, into a bowl and mix together. Add your spaghetti to a pan of salted, boiling water and cook according to the packet instructions. Drain the pasta in a colander and rinse unter cold water to cool it down. Once the pasta is cool, snip it with scissors into pieces roughly 8 cm long and add them to the bowl. Mix everything together well.

Pour a little oil into a pan and place on the heat. Then, using a fork, add piles (as big or as small as you like) of the spaghetti mixure to the pan and fry until golden and crisp on both sides. Sometimes it’s delicous to fry the fritter in a slightly hotter pan so they become really golden on the outside but are a bit softer and warm inside.

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